Trump en Brexit, Diary #5

Dear mister President,

De Europese Unie; ons thuis, een deel van de wereld dat lijkt op het uwe, een verzameling van een aantal van uw betrouwbare bondgenoten, kampt met een probleem van ongekende proporties. Brexit. In een minder vaste rubriek dan deze, besteden wij hier bij Politiek van Morgen regelmatig bijzondere aandacht aan. De EU en het VK zitten in een impasse. De Britse onderhandelaars kregen de handen, in eigen land, niet op elkaar voor hun onderhandelingsresultaat. Kabinetsleden traden af, May hield even vol en sneuvelde vervolgens ook.

In de EU wachten wij voorlopig af wat er met onze aanstaande overzeese ex gebeurt. Welke premier kiezen de conservatieven? Komt er een tweede referendum? Gaan de Britten de EU echt verlaten? Het antwoord op al deze vragen is nog altijd onzeker. Gelukkig voor de Britten toonde u zich deze week bereid om hardop mee te denken. U tipte Boris Johnson voor het premierschap, Nigel Farage als nieuwe Brexit-onderhandelaar en adviseerde hen om de afscheidscheque van tientallen miljarden euro’s, of doe eens gek, ponden te weigeren.

Om de vruchtbaarheid van de Britse bodem, voor uw adviezen, verder te optimaliseren, besloot u prinses Meghan aan de vooravond van uw bezoek ‘nasty’ te noemen. In 2015 noemde uw nieuwe oogappel Boris Johnson u ‘unworthy’ voor het ambt van het presidentschap. Wanneer u prinsessen beledigt en vervolgens ontkent beledigd te hebben, lijkt u er in ieder geval niet alles aan te doen om zijn ongelijk te bewijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here