Groningers frustreren oplossing gasdebat

Als een net ingehuurde schoonmaker die alles wil geven voor een goede eerste indruk, baande het kabinet zich – tijdens het gasdebat van afgelopen dinsdag – vol overgave een weg door het stof. Op verzoek van de Kamer reisde het kabinet met de zwaarst denkbare delegatie af naar het parlementsgebouw. Eric Wiebes die tot voor kort zijn eigen boontjes mocht doppen, werd nu bijgestaan door Kajsa Ollongren en Mark Rutte. Het was de eerste keer dat de premier afdaalde uit het torentje om deel te nemen aan een debat over dit onderwerp. De gaswinning die miljarden euro’s en duizenden gedupeerden heeft opgeleverd, bleek ten langen leste dus toch belangrijk genoeg om een plekje te krijgen in de overvolle agenda van de premier.

Thierry Baudet en zijn compagnon Theo Hiddema grossierden andermaal in afwezigheid

Een andere Haagse speler van formaat kon blijkbaar geen tijd vrijmaken voor de Groningers. Thierry Baudet en zijn compagnon Theo Hiddema grossierden andermaal in afwezigheid. De coalitie sprak eerder van on-Nederlands falen, de aanwezige bewindslieden stapelden sorry’s en de gedupeerde Groningers slikten opnieuw een urenlange afwisseling van verontwaardiging en spijtbetuigingen. Het Forum voor Democratie was er niet. Alweer niet. Niet voor de burgers die enkele maanden geleden hun vertrouwen stelden in deze nieuwe partij. Niet om hun werk te doen als controleur van het kabinet. Niet om eigen voorstellen te opperen.

Een Groningse stem op het FvD is als een volledig witte panda die zich tussen de ijsberen mengt

Groningers hebben tijdens de laatste Provinciale Statenverkiezingen in behoorlijke getale gestemd op een partij die de gasdebatten vaker niet dan wel bijwoont. In de eerste plaats is het op zijn minst merkwaardig te noemen dat een fractie debatten skipt die voor zoveel Nederlanders zo’n ingrijpende thematiek behandelen. Meer dan dat is de keuze van Groningers onbegrijpelijk. Het gegeven dat het vertrouwen in de politiek bij veel Groningers tot ver onder het nulpunt is gedaald, is evident. Een stem op een partij die als standpunt heeft dat de gaswinning moet worden voortgezet en als gewoonte heeft niet deel te nemen aan de gasdebatten is niet de oplossing voor de Groninger problematiek. Sterker nog, het draagt bij aan het frustreren van de oplossing. Een Groningse stem op het FvD is als een volledig witte panda die zich tussen de ijsberen mengt. Op het eerste gezicht begrijpelijk, maar op de lange termijn gedoemd te worden verstoten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here