Veni Vidi Thierry

Foto: Roel Wijnants

Het Documentatiecentrum voor Nederlandse Politieke Partijen maakte vandaag bekend dat het Forum voor Democratie de grootste ledenpartij van Nederland is. Terwijl de traditionele partijen leden blijven verliezen, groeide het Forum voor Democratie in korte tijd uit tot de allergrootste. Een prestatie die lange tijd niet was voorzien en niet anders dan als ‘historisch’ kan worden omschreven.

Op de peildatum van 1 januari 2020 had het Forum voor Democratie bijna 43.000 leden. Een kleine 2.000 meer dan de Partij van de Arbeid en zo’n 4.000 meer dan het CDA, dat tot voor kort de grootste ledenpartij was. Toen Baudet nog een klein Baudetje was, in het voorjaar van 2017, had niemand kunnen vermoeden dat hij in korte tijd uit zou groeien tot een potentiële sleutelfiguur in de Nederlandse politiek. Terwijl rechtse partijtjes als paddenstoelen uit de grond schoten, in de vruchtbare grond van het Oekraïne referendum, leek het Forum voor Democratie lange tijd slechts één van de velen. Niets bleek echter minder waar. Door ogenschijnlijk uit het niets met twee zetels en een piano binnen te komen in de Tweede Kamer sloeg Baudet zijn eerste piketpaal in het politieke speelveld.

Eenmaal gearriveerd in het Haagse overzag hij het hart van de vaderlandse macht en zag hij dat het niet goed was. Baudet beklaagde zich herhaaldelijk over ´ambtsgenoten´, die zich al voor het debat hadden geharnast in hun eigen gelijk. Hij klaagde en hij had gelijk. Hij heeft nog steeds gelijk. Parlementariërs hebben zich verbonden aan een partijstandpunt, een coalitiestandpunt of politieke correctheid, waardoor zelfs de allerbeste argumenten hen over het algemeen niet kunnen doen twijfelen. De Kamer lachte Baudet schamperend uit toen hij na een interruptie van mevrouw Yesilgöz stilviel en nadacht over haar argumenten. Het was illustratief voor ons parlement. Een plek waar het gewoon is geworden dat het eigen gelijk onomstotelijk vaststaat en waar debatteren meer als een pr-moment dan als een gedachtewisseling wordt gezien.

`De uil van Minerva vloog weg en de rest is onvoltooide geschiedenis`

Ondanks het prille leven van zijn nog altijd gloednieuwe partij heeft Baudet zich met zijn Forum voor Democratie inmiddels definitief gevestigd in de politieke geschiedenisboeken. Tot gisteren was de glansrijke overwinning bij de Provinciale Statenverkiezingen zijn grootste pronkstuk. Nadat Rutte en Dijkhoff een achteraf gezien pijnlijk voorschot namen op een veronderstelde overwinning, bleek de realiteit minder rooskleurig voor de VVD. In de recente geschiedenis werd het Forum voor Democratie de eerste partij die zo kort na haar oprichting een landelijke verkiezing won. De uil van Minerva vloog weg en de rest is onvoltooide geschiedenis. Vandaag vestigde Baudet zijn partij definitief in het centrum van de neerlandse macht, als grootste ledenpartij van Nederland. 

Driewerf hoera voor het Forum voor Democratie, voor Thierry Baudet en voor Nederland. Want gezegend zij het land waarin een nieuwe politieke partij binnen drie jaar electoraal en in ledenaantal haar volledige omgeving naar de kroon kan steken.

2 REACTIES

  1. Mijn Universiteit was het Leven. Ik wist dat Weten geen Wijsheid was. Ik draag geen Titels omdat ik daar weinig Waarde aan hecht. Ik ben veel Mystieke Wegen doorlopen, o.a. de Gemengde Vrijmetselaars. Maar had de Waarheid niet gevonden, dus zocht ik verder.
    DE OCCULTE LEER is iets van deze en heeft niets met de Geest vandoen.
    Intussen heb ik de Waarheid leren kennen.

    Ik ben lid van FORUM VOOR DEMOCRATIE…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here