Het is tijd voor een echte ondernemerspartij

Foto: Arno Mikkor

Nederland, het land waar elke minderheid een politieke partij heeft. Kick out Zwarte Piet heeft BIJ1 en dierenliefhebbers hebben Partij van de Dieren. Wie ondernemer is heeft keuze zat als we de partijprogramma’s mogen geloven. Het CDA die vurig pleit voor gemeenschapszin en B.V. Nederland en de VVD die zich bezighoudt met Shell en Unilever. De vraag is echter worden ondernemers gehoord?

Als we de maatregelen van het kabinet zien niet. De zelfstandigheidsaftrek gaat omlaag naar € 5.000. Daarnaast maakt de overheid het lastiger om mensen langer in flexibele dienst te hebben. Dit klinkt op het eerste ogenblik goed nieuws voor werknemers. In economische goede tijden gaat dit argument op. Krijgt de werknemer geen vast contract dan gaat hij naar de concurrent. Er is immers werkgelegenheid genoeg. In economisch mindere tijden gaat dit echter niet op. Het risico voor de werknemer is dat hij thuis komt te zitten zonder baan terwijl hij anders wellicht nog een flexibele aanstelling had gehad. Het enige lichtpunt voor ondernemers is dat de winstbelasting daalt met 1%.  

Elke dag staat er weer een andere minderheid op het malieveld die aandacht vraagt voor ‘schrijnende’ gevallen in de sector.  Een van deze minderheden is bijvoorbeeld de landbouwsector. Boeren staan door de strenge regelgeving onder druk. Maar zijn slechts een kleine deel van het MKB. Daarnaast kan je bij boeren ook de vraag stellen of er sprake is van een ondernemersrisico. De hoge overheidssubsidie maakt het bijna onmogelijk om failliet te gaan. In het uiterste geval wordt de landbouwgrond verkocht en staat er een miljoen op de bank.

We moeten ons zorgen maken om de groep die we niet horen. MKB bedrijven die zorgen voor grote werkgelegenheid. Die het zich niet kunnen permitteren om te gaan staken maar kiezen om door te werken. De overheid ziet het MKB al jaren over het hoofd. Het is tijd om op te komen voor de groep die het nodig heeft. Het is tijd voor een echte ondernemerspartij.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here