Peilingrapport: Rutte strijkt premierbonus op!

Foto: Roel Wijnants

Goed nieuws in peilingland. Maurice de Hond is weer begonnen met peilen. Maurice de Hond was gestopt met zijn wekelijkse peiling vanwege de coronacrisis.

De VVD stijgt met 10 zetels tot 30 zetels. De VVD staat daarmee weer op eenzame hoogte bovenaan. De eerstvolgende partij is de PvdA op 18 zetels. De socialisten winnen 1 zetels. De PvdA is de enige partij op links die een zetel weet te winnen. Regeringspartij D66 verliezen 3 zetels. Het CDA wint 2 zetels. Bij de peiling van EenVandaag won het CDA nog geen zetel. De winst van het CDA valt wellicht wat tegen voor de christendemocraten met de twee kroonprinsen op het toneel. De ChristenUnie wint ook twee zetels en komt daarmee op 8 zetels. 50Plus verliest twee zetels wat overduidelijk de oorzaak is van de interne ruzie binnen het partijbestuur. Tot slot wordt het verlies van de FvD steeds duidelijker. De partij staat inmiddels op 12 zetels. De PVV neemt haar vertrouwde positie steeds steviger in. De PVV is inmiddels 5 zetels los van Forum.


Intelligente exitstrategie

De vraag naar een exitstrategie wordt in de samenleving steeds groter. Maurice de Hond heeft gepeild wanneer welke maatregel genomen moet worden.

Het gros van de ondervraagden geeft aan dat het opheffen van de maatregelen pas kan als de IC’s de patiënten makkelijk aan kunnen. Inmiddels is er ook een discussie gestart over de tegenstelling economie en gezondheidszorg. In toenemende mate vindt men dat er rekening moet worden gehouden met het belang van bedrijven. Opvallend hier is de draai van PVV en FvD kiezers. Deze draai zien we ook bij de twee voormannen van de partijen. Baudet en Wilders pleiten inmiddels voor een versoepeling van de regels terwijl aan het begin van de coronacrisis ze nog voor een totale lockdown pleitten.

Bron: Maurice de Hond

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here