FvD en D66 even groot in de peilingen!

Foto: Sebastiaan ter Burg

Forum van Democratie en 50Plus verliezen beiden 2 zetels in de peiling van afgelopen week. Forum van Democratie staat daarmee op het laagste punt sinds het najaar van 2017. 50Plus is de winst van de afgelopen maanden volledig kwijtgeraakt.

VVD, PVV, CDA, GroenLinks en de SP winnen allemaal 1 zetel. D66 glijdt volledig weg. Waar elke regeringspartij de afgelopen weken winst boekt verliest D66 zetels. D66 is nog een zetel verwijderd van haar dieptepunt (9 zetels) in de peilingen. D66 en Forum zijn de 6e partij van Nederland in de peilingen.

Vandaag werd ook bekend dat Henk Krol 50Plus gaat verlaten. Krol gaat een nieuwe partij vormen met van Kooten-Arissen. De peiling van volgende week belooft vuurwerk. Daarnaast kijken ook de christendemocraten waarschijnlijk opgelucht naar de peiling. Deze week werd bekend dat het CDA Brabant een samenwerking aangaat met de FvD. Wellicht is deze ontwikkeling nog te pril om te kunnen meten. Nu de roep om versoepeling groter wordt, is het de vraag hoelang de VVD deze toppositie kan behouden. De houdbaarheidsdatum van Rutte lijkt vooralsnog een paar jaartjes opgerekt te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here