Peillingrapport: VVD ruim de grootste!

Foto: Rijksoverheid/Martijn Beekman

In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond zijn er geen politieke verschuivingen. In peilingland verscheen deze week wel een peiling van onderzoeksbureau I&O Research.

Foto: I&O Research

VVD is hier ook ruim de grootste. De VVD slaat een gat met de achtervolgers. VVD staat eenzaam aan de top op 43 zetels. GroenLinks staat op plek 2 met 16 zetels. D66 glijdt steeds verder weg in de peilingen. D66 staat slechts op 8 zetels. Het CDA verliest ook een zetel en staat op 13. De SP wint 2 zetels en komt op 11 zetels te staan. De beloning voor het optreden in de corona crisis gaat volledig naar de VVD. Dit zal voornamelijk het CDA storen met twee kroonprinsen op het toneel. In het achterliggende onderzoek is de naamsbekendheid van beide ministers wel significant gegroeid, maar vertaalt dit niet naar zetelwinst. Opvallend is ook dat GroenLinks bij Maurice de Hond op 12 zetels staat en hier op 16 zetels.

Tevredenheid over het kabinet stijgt!

Sinds de corona crisis is de tevredenheid van kabinet flink gestegen. 67% is tevreden over Rutte III. Voor de corona crisis lag dit percentage niet hoger dan 42%. Vergelijkbare toenames zien we ook in het buitenland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here