Tienermeisjes en seniele opa’s. De week van Donald Trump.

Foto: Gage Skidmore

Hij is de machtigste man ter wereld. Hij twittert meer tekens op één dag dan hij in een jaar leest. Hij is onnavolgbaar en een deel van zijn gezicht is oranje geverfd. In ‘de week van Donald Trump’ nemen we zijn week door aan de hand van een aantal tweets.

Soms knijp je jezelf heel hard in je arm omdat je stiekem hoopt dat je, je bevindt in een boze droom. Tegenwoordig is het dan vaak de leider van het vrije westen die je die illusie hoogstpersoonlijk ontneemt.

Donald Trump slikt – tegen medische adviezen in – het malariamedicijn. Niet omdat Trump zover van het padje is dat hij zich inbeeldt malaria te hebben, maar omdat hij inmiddels dusdanig ver van het padje verwijderd is dat hij het padje niet eens meer kan zien. Nee, het is geen boze droom. Ja het is Donald Trump. ‘Abundat dulcibus vitiis’ zegt iemand die interessant wil doen. Knettergek zegt een ander.

Zo’n beetje ieder verdrag dat onder de neus van Trump komt sneuvelt. Nu is opnieuw een verdrag over vliegverkeer met de Russen het slachtoffer geworden van Trumps protectionistische beleid.

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat Trump een Ruslandknuffelaar werd genoemd. Dat beeld lijkt hij langzaamaan weg te hebben kunnen nemen.

Als een koppig tienermeisje die meer geeft om de mening van de omgeving dan om zichzelf baant Trump zich een weg door het presidentiële leven. Ook in coronatijd staat uiterlijke onaantastbaarheid voorop.

Ondanks zijn leeftijd en enkele overtollige kilo’s weigert Trump mondkapjes voor het oog van het journaille. Niet de boodschap van zijn crisisteam, zelfs niet zijn eigen gezondheid, maar de angst voor imagoschade lijkt te prevaleren.

Een ongeluk bij een ander ongeluk is dat Trump in zijn presidentsrun wordt uitgedaagd door een man die de redelijkheid en zijn verstand met de jaren lijkt te zijn kwijtgeraakt. Een seniel-ogend stukje krankzinnigheid is wat er van Joe Biden is overgebleven.

Als dit het beste is dat de Democraten te bieden hebben, als dit het alternatief voor Trump is, dan begrijp ik iedereen die 4 more years Trump kiest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here