Quiz! Hoe goed ken jij Thierry Baudet?

280
Samengesteld op Door Politiek van Morgen

Hoe goed ken jij Thierry Baudet?

De een ziet hem als een helder licht dat fel afsteekt tegen de onwetende politici rondom hem. De ander ziet hem als een doorgeslagen karikatuur die fleurt met foutrechts. Zelf ziet hij een verzetsheld en de grootste intellectueel van deze tijd wanneer hij in de spiegel kijkt. Hoe goed ken jij Thierry Baudet?

1 / 8

  1. Met welke uitspraak oogstte Baudet woede en hoongelach vanuit de Tweede Kamer tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen van 2018?
Question Image

2 / 8

  1. Eind 2018 nam Johan Derksen het boek ‘Meester Hiddema in de politiek‘ van Theo Hiddema in ontvangst voor het partijcongres van het Forum voor Democratie. Naast Derksen en Hiddema zat Baudet op het podium. Welke fout beging Baudet?
Question Image

3 / 8

Door een historische winst bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 werd het Forum voor Democratie van Baudet de eerste partij die vanuit het niets de grootste Senaatsfractie werd. Hoeveel zetels veroverde het Forum voor Democratie in de Eerste Kamer?

4 / 8

Baudet werd politiek actief in de nasleep van het referendum over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. In aanloop naar de verkiezingen spande Baudet een kort geding aan tegen een gemeente waar zeven van de tien stembureaus dicht zou blijven. Baudet kreeg overigens gelijk van de rechter. Tegen welke gemeente spande Baudet een kort geding aan?

5 / 8

In oktober 2019 vertelde Baudet in een FvD filmpje over het Plakkaat van Verlatinghe terwijl hij voor een ingelijst document stond en handtekeningen van ondertekenaars aanwees en benoemde. Later bleek Baudet niet voor het Plakkaat van Verlatinghe, maar voor een ander document te staan. Waar stond Baudet wel voor?

Question Image

6 / 8

Welke vaderlandse held uit de zeventiende eeuw is volgens Baudet ‘de grootste patriot aller tijden’?

Question Image

7 / 8

Van welke gebeurtenis in zijn leven heeft Baudet beschreven dat dit hem politiek gevormd heeft?

Question Image

8 / 8

Thierry Baudet is de afgelopen jaren weggezet als seksist, fascist, racist en met vele andere vergaande termen. Wat blijkt uit de woorden die Baudet kiest in het maatschappelijke en politieke debat?

Question Image

Je score is

De gemiddelde score is 51%

0%

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here