Peilingrapport: Biden loopt in op Trump

Foto: Gage Skidmore

Click the map to create your own at 270toWin.com

Met nog 5 maanden te gaan tot de verkiezingen, belooft het wederom een spannende strijd te worden. Biden loopt nu tien procentpunt voor op president Trump. Zelfs het Republikeins gezinde Fox News gaf Biden 48% tegen 40%. 270towin.com kent 232 kiesmannen toe aan Biden en 204 kiesmannen aan Trump. De swingstates zoals Florida, Michigan, Minnesota, Winsconsin, New Hampshire en Pennsylvania zijn van belang.

Peilingen blijven uiteraard peilingen. In 2016 stond Hillary Clinton ook aan de leiding en ging Trump er met de winst vandoor. Echter was de voorsprong van Biden nooit zo groot als bij Clinton.

De coronacrisis en de economische gevolgen zullen voor Trump niet goed uitpakken. De lage werkloosheidscijfers en de economische groei zijn volledig verdampt. Daarnaast vallen ook Republikeinse gouverneurs Trump af over zijn aanpak van de coronacrisis en de protesten. Waar Trump law en order scandeert, kiest Biden voor een luisterende aanpak. De boodschap van Biden is ‘Leiders luisteren’. Biden moet nog een keuze maken voor zijn running mate. Wellicht het laatste obstakel naar het Witte Huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here