Peilingrapport: Hugo de Jonge levert het CDA twee extra zetels op

Foto: Roel Wijnants
Foto: Peil.nl / Maurice de Hond

In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond wint het CDA twee zetels. Het CDA opende deze week de sollicitaties voor het lijsttrekkerschap van het CDA. De droom van elke politieke junkie viel snel uit een toen Hoekstra dinsdag bekend maakte zich niet kandidaat te stellen. Een dag later stook als verwacht de Jonge zijn vinger op. Na lange tijd van onzekerheid heeft het CDA (officieus) weer een politiek leider. Het CDA wint de twee zetels ten koste van de VVD. De vraag blijft echter of deze stijging tijdelijk of permanent is. De PvdA verliest ook een zetel aan 50Plus.

Hiermee zien we een splitsing ontstaan in het peloton. De VVD staat nog steeds eenzaam aan kop. Daarachter ontstaat een groep van PVV, CDA en de PvdA met 18 zetels. Achter deze groep is de versplintering van links te zien. Met GroenLinks, D66 en de SP rond de 10 zetels. Het wordt interessant wat een eventuele kandidatuur van Sigrid Kaag gaat doen met D66.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here