Omtzigt populairder dan De Jonge als lijsttrekker van het CDA!

Foto: European People's Party

Een nieuwe lijsttrekker levert aandacht en zetels op in de peilingen. Deze week wint D66 twee zetels met de aankondiging van Sigrid Kaag. Het CDA wint één zetel.

Foto: Peil.nl

De PvdA levert twee zetels in. De sociaaldemocraten staan daarmee op 26 zetels. Het laagste aantal in een jaar. Daarnaast verliest 50Plus ook een zetel. Bij het CDA valt wat te kiezen. Nadat de eerste kroonprins (Wopke Hoekstra) afhaakte leek de weg vrij voor de andere kroonprins Hugo de Jonge. Echter als grote verassing kwam Pieter Omtzigt. Deze week heeft Maurice de Hond ook de populariteit gepeild van de kandidaten.

Voor velen wellicht verrassend blijkt Omtzigt op meer steun te kunnen rekenen. Omtzigt kan op 16% rekenen in verhouding tot 13% van De Jonge. Vooralsnog lijken Mona Keijzer en Martijn van Helvert geen kans te maken. De CDA leden mogen over twee weken stemmen op hun lijsttrekker. Een ding is in ieder geval een gegeven, de peilingen zullen waarschijnlijk elke week anders zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here