Peilingrapport: Rutte en Hoekstra geliefd als ministers!

Foto: Arno Mikkor

Aan het eind van het parlementair jaar maken we de balans op. We vergelijken de peilingen met 1 september 2019.

Foto: Peil.nl

Opvallend ten opzichte van een jaar geleden is dat alle coalitiepartijen op winst staan. D66 staat nog wel op verlies ten opzichte van de Kamerverkiezingen. Sinds de corona crisis is de waardering voor Rutte III toegenomen. Daarnaast heeft ook de lijstrekkersdiscussie D66 en het CDA goed gedaan in de peilingen. Daarnaast zien we een verdere versplintering bij links. Links haalt alleen maar stemmen bij elkaar vandaan. Op de rechterflank zien we een verschuiving van de FvD naar de PVV. De FvD verliest 5 zetels in vergelijking met vorig jaar en de PVV wint er vijf.

Bij de rangorde van vertrouwen in de ministers van Rutte III is te zien dat optreden in de corona crisis waardering oplevert. Rutte, Hoekstra, De Jonge en Grapperhaus scoren het hoogst.

Bij het vertrouwen in fractievoorzitters heeft Dijkhoff zich hersteld. Na de schade die hij had opgelopen bij de discussie om zijn beloning. De mate van vertrouwen is voornamelijk bepaald door kiezers van andere partijen dan de eigene.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here