Peilingrapport: Biden veegt de vloer aan met Trump

Foto: Gage Skidmore

De coronacrisis heeft de Verenigde Staten stevig getroffen. Inmiddels zijn ruim 130 duizend mensen in de VS geregistreerd als gestorven aan corona op een totaal van iets minder dan 600 duizend wereldwijd. Voor Trump zijn politieke draagvlak onder republikeinse politici en zijn electoraat is de economie altijd cruciaal geweest. Mensen hebben veel van zijn gekkigheid geslikt omdat economische voorspoed, banen en lastenverlichting als paddenstoelen uit de grond schoten.

Trump is in paniek. zijn enige houvast is als sneeuw voor de zon verdwenen

Die aantrekkende economie staat inmiddels onder druk. Tegenstellingen in de VS nemen toe nu vooral de sociaaleconomisch zwakkere Amerikanen hard worden getroffen door de economische tegenslagen. Het is een tijd waarin een leider zich niet kan verschuilen achter rookgordijnen van controverse. Trump valt nu door de mand als een populist die niets begrijpt van leidinggeven. In de peilingen, zelfs van zijn geliefde FOX NEWS, is de achterstand van Trump imiddels dan ook groter dan die vier jaar geleden was op Clinton.

Het gat is inmiddels bijna tien procentpunten in het gewogen gemiddelde van alle peilingen. Het is een gapend gat met een tegenstrever die zelf nauwelijks zichtbaar is geweest in de afgelopen maanden. Ondanks een compleet gebrek aan kundige oppositie lijkt Trump er in te slagen om de spreekwoordelijke ruiten van zijn Witte Huis in hoog tempo en met behoorlijke precisie in te gooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here