Peilingrapport: Meerderheid voor mondkapjesplicht

Deze week zien we geen verschuivingen in het politieke landschap. We zien gemengde reacties op de EU-deal van Rutte en de meerderheid is voor een mondkapjesplicht. 55% van de Nederlanders is voor de invoering van mondkapjes in binnenruimtes. De grootste tegenstanders zijn PVV en FvD kiezers. Het hoogste percentage wordt gehaald bij 50Plus kiezers. Onder deze doelgroep zijn de gezondheidszorgen ook het grootst. De mondkapjesplicht kan wellicht nog een heikel punt worden voor het kabinet. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat mondkapjes de verspreiding van het virus beperken. Het kabinet houdt echter vast dat dit niet bewezen is.

Foto: Peil.nl

Nederland is verdeeld over de EU-deal van Rutte. FvD en PVV kiezers zijn vanzelfsprekend negatief over de EU deal. Opvallend is dat CDA kiezers erg verdeeld zijn. 35% vindt het een goede deal tegenover 33%. SP kiezers zijn ook erg kritisch over de EU deal.

Foto: Peil.nl

Echter is het verrassend dat de negativiteit zich niet vertaald naar Mark Rutte. 51% vindt dat Rutte zich goed heeft opgesteld. Ook bij het CDA vindt 62% dat Rutte zich goed heeft opgesteld. Terwijl maar 35% van de CDA kiezers de EU deal goed vindt.

Bron: Peil.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here